Tak Berkategori

Dongeng lutung kasarung dalam bahasa Belanda

Dongeng lutung kasarung dalam bahasa Belanda

Op een dag, Zijne Majesteit de Koning overhandigde de troon Purba Sari Ayu Wangi. Echter, vanwege Purba Sari was een kind, dan hield de teugels van het koninkrijk van Purba Rarang. De koning werd vervolgens linksaf gevangengenomen door de keizerin. Vanwege zijn teleurstelling, Purba Purba Sari Rarang besteld bedang besmeurd zwart en onmiddellijk verbannen naar het bos van Mt. Cupu Mandala.

lutung-kasarung

Minda Tersebutlah Master in de hemel. Op een nacht droomde ze ontmoet een mooie prinses in Buana Pancatengah. Als gevolg van de Master Minda iets wat niet goed doet, is hij gedoemd tot een aap te zijn.

Vertelde Ageung Tapa King, wilde aap vlees te eten. Purba Rarang direct besteld Aki Panyumpit voor aap vlees aangeboden op dezelfde dag. Aki Panyumpit meteen naar het bos. Toen was het bijna avond, zag hij een aap in een boom. Aki Panyumpit wat een verrassing, het blijkt dat apen kon praten en vroeg dat hij opgevoed als een kind.

Eigenlijk is de incarnatie van Guru langur Minda. Later, Aki panyumpit langoer leveren aan het paleis. Bovendien werd de aap overgedragen aan de koning. Maar de aap afgetreden kan niet slachten. Afgetreden onmiddellijk gaf het terug naar de oude Rarang langur. Echter, Purba Rarang langur afgewezen en legt dit voor aan Purba Sari.

Sari Purba accepteren graag langur. De aap al snel erkend dat de prinses is de dochter zocht. Hij riep ook Sunan Ambu, dus Purba Sari weer terug. Onmiddellijk Ook Sari Purba terug naar het origineel. Sari Purba verandering snel bereikt Purba Rarang. Hij werd boos en beval Purba Sari dingen te doen, met de dreiging van de doodstraf. Onder deze stam Lubuk Sipatahunan ‘s nachts. Purb Sari met de hulp van Meester Minda, altijd gehoorzamen aan de opdracht otu in de tijd. Het maakte Purba Rarang steeds boos.

Tot slot, Sari Purba Purba Rarang een uitdaging om in zijn geliefde respectievelijk brengen. Purba Rarang ervan overtuigd dat het deze keer zal hij wint, omdat zijn eigen vriendin, Indrajaya, is een ridder. Maar hoe zit het met te zeggen, blijkt langur geïncarneerd als een knappe prins en dappere. Lang verhaal kort, Sari Purba werd dipersunting door Master Minda en ze gelukkig leven.

Nu hij folklore van West-Java, Kasarung. De moraal is dat we kunnen Nabil van folklore bovenstaande is: “Alle intenties da overtredingen zal niet slagen, integendeel zal leiden tot schade”.

https://qncjellygamatasliterbaik.wordpress.com/

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s