cerita

Dongeng putri salju dalam bahasa Bosnia

Dongeng putri salju dalam bahasa Bosnia

snow-white

Jednom davno, u dalekoj palači, tamo živio prekrasnu princezu. Ona je bila veoma lepa, sa plavim očima i dugu crnu kosu. Koža joj je bila glatka i bijela, tako da su je zvali Snow White. Snow White ima maćeha koji je uvijek bio ljubomoran sa njenom lepotom, dok je njen otac je preminuo. Njen Maćeha je okrutan. Imala je magija ogledalo koje moglo bi se reći, koji je bio najljepše žene u zemlji.

Jednog dana, njena maćeha zatražio da magija ogledalo ono što žena je najljepši u zemlji. Magija ogledalo je odgovorio da je Snjeguljica je najljepša žena. Njena maćeha je bila jako ljuta, a onda pitao je sluga riješi Snow White iz ovog kraljevstva. Sluga je tražio da ubije Snežanu u šumu, ali sluga to nije učinio. Upravo je Snjeguljica u drvo i ostavio je na miru, ali joj je maćeha nije znao da je Snjeguljica je još živ.

U šumi, Snow White je bio sam i uplašen. Ona nije znala gde treba da ide. Odjednom je ugledala čudan malo vikendice. Pitala se koji je živio tamo i onda je odlučio da se u kuću.

U kući, ugledala 7 malih kreveta i kuhinju. Snow White očistio kuću, kao što su pranje rublja, očistiti krevet i drugi. Nakon toliko naporno, ona je otišla u krevet i spavala tamo. U popodnevnim satima, sedam patuljaka koji su živjeli u vikendici otišao kući. Oni su bili iznenađeni da vidite da je mlada žena tamo. Jedan od njih probudio ju je i pitao ko je ona. Snow White im rekao joj tužnu priču. Sedam patuljaka sažalio na Snjeguljica i pitali su je da ostane s njima u kući.

Dok je u palači, onda maćeha zatražio od magije jednog ogledalo ponovo ko je najljepša žena u kraljevstvu. Magija ogledalo je odgovorio da je Snjeguljica još bio živ i živio u maloj kući sa sedam patuljaka. Ona je i dalje najljepša žena na svijetu. Maćeha je bio ljut, a ona planirane nešto loše za Snow White.

Tada sebe maćeha prerušen kao starica koja prodaje se otrovao jabuke i otišao u kuću patuljka. Prije sedam patuljaka otišao na posao, upozorili su Snežanu da ne otvaraju vrata neznancima. Kada ju je maćeha stigao u kuću, ona je počela da nudi Snow White jabuke. Snow White je odbio da otvori vrata, ali joj je maćeha joj je prisiljen. Snow White je bilo žao da je i otvorio vrata. Uzela je jabuku od majke i pojeo ga. Nakon jela otrovne jabuke, ona se onesvijestila i osetio na zemlju sa otrovan jabuku na njenoj strani.

U večernjim satima, kada je sedam patuljaka došao kući, oni su bili iznenađeni da vidite Snow White leži na podu s blijedo lice i otrovan jabuka pored nje. Sedam patuljaka su tužno vidjeti Snow White koji je umirao, ali ona nije mrtva. Onda je sedam patuljaka odlučio napraviti prekrasan krevet od kristala kako bi Snow White još živ.

Iz dana u dan, sedam patuljaka su čekali čudo da dođe, tako da Snow White mogli dobiti natrag od nje slabo. Onda jednog dana, bilo je putnik koji je zapravo princ drugog kraljevstva koje je bilo do sada. Video je prekrasna žena položio na krevet kristala. Princ i pitao šta se dogodilo sa djevojka na patuljaka. Onda mu patuljci rekao šta se desilo sa Snow White.

Čuvši priču, princ je bio tako tužan. On je dolazio bliže Snow White. Mu je žao i poljubio je. Iznenada Snow White došao u. Kletva je prekinuta poljubac princa. Patuljci su bili tako sretni. Onda je princ zatražio Snow White da dođe kod njega i oženi. Na kraju su živjeli sretno do kraja života.

https://qncjellygamatasliterbaik.wordpress.com/

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s