cerita

Dongeng putri salju dalam bahasa Belanda

Dongeng putri salju dalam bahasa Belanda

snow-white

Once upon a time in een verre paleis, leefde er een mooie prinses. Ze was erg mooi, met blauwe ogen en lang zwart haar. Haar huid was glad en wit, dus ze heette Sneeuwwitje. Snow White heeft een stiefmoeder die altijd jaloers met haar schoonheid, terwijl haar vader is overleden. Haar stiefmoeder was wreed. Ze had een magische spiegel die kan zeggen wie de mooiste vrouwen in het land was.

Op een dag, haar stiefmoeder gevraagd om magische spiegel dat die vrouw was de mooiste van het land. De magische spiegel antwoordde dat Snow White was de mooiste vrouw. Haar stiefmoeder was erg boos en vroeg haar bediende om zich te ontdoen van sneeuw wit van dit Koninkrijk. De bediende werd gevraagd om Sneeuwwitje in het bos te doden, maar de knecht deed het niet. Hij nam sneeuwwit in het hout en liet haar alleen maar haar stiefmoeder wist niet dat Sneeuwwitje nog in leven was.

In het bos, Sneeuwwitje was alleen en bang. Ze wist niet waar ze moeten gaan. Plotseling zag ze een schilderachtige kleine huisje. Ze vroeg zich af wie er woonden en toen besloot ze te krijgen in het huis.

In het huis, zag ze 7 kleine bedden en een keuken. Sneeuwwitje opgeruimd het huis, zoals het wassen van kleren, schoongemaakt het bed en anderen. Na het werken zo hard, ging ze naar bed en sliep daar. In de namiddag, de zeven dwergen die in het huisje woonde ging naar huis. Ze waren verrast om te zien dat er een jonge vrouw daar. Een van hen wakker haar op en vroeg wie ze was. Snow White vertelde hen haar trieste verhaal. De zeven dwergen voelde medelijden met Sneeuwwitje en ze vroegen haar bij hen te blijven in het huis.

Terwijl in het paleis, dan stiefmoeder vroeg de magische spiegel weer één die de mooiste vrouw in het koninkrijk was. De magische spiegel antwoordde dat Sneeuwwitje nog leefde en woonde in een klein huis met de zeven dwergen. Ze was nog steeds de mooiste vrouw ter wereld. De stiefmoeder was boos en ze geschaafd iets slecht voor Snow White.

Dan vermomd stiefmoeder zich als een oude vrouw die vergiftigde appel verkocht en ging naar het huis van de dwerg. Voordat de zeven dwergen aan het werk gingen, waarschuwde ze Sneeuwwitje de deur naar vreemden niet te openen. Toen haar stiefmoeder aankwamen bij het huis, begon ze het aanbieden van Sneeuwwitje appel. Snow White weigerde om de deur te openen, maar haar stiefmoeder dwong haar. Sneeuwwitje had medelijden met haar en opende de deur. Ze nam de appel van haar moeder en aten het. Na het eten van de vergiftigde appel, ze viel flauw en voelde aan de grond met de vergiftigde appel aan haar kant.

In de avond, wanneer de zeven dwergen thuiskwamen, waren ze verrast om te zien Sneeuwwitje op de grond liggen met een bleek gezicht en een vergiftigde appel naast haar. De zeven dwergen waren triest om Sneeuwwitje die stervende was te zien, maar dat deed ze niet dood. Toen besloot de zeven dwergen naar een mooie bed gemaakt van kristal Snow White nog levend te maken te maken.

Dag na dag, werden de zeven dwergen te wachten op een wonder, zodat Sneeuwwitje terug van haar zwakke kon komen. Op een dag was er een reiziger die was eigenlijk een prins van een ander koninkrijk, dat tot nu toe was. Hij zag een mooie vrouw gelegd op een bed van kristallen. De prins ook gevraagd wat er met het meisje naar de dwergen. Toen vertelde de dwergen hem wat er gebeurd was naar Snow White.

Het horen van het verhaal, de prins was zo verdrietig. Hij kwam dichter bij sneeuwwit. Hij had medelijden en kuste haar. Plotseling Snow White kwam. De vloek is gebroken door kus van de prins. De dwergen waren zo blij. Toen vroeg de prins Sneeuwwitje naar zijn plaats te komen en met haar trouwen. Tenslotte leefden ze nog lang en gelukkig.

https://qncjellygamatasliterbaik.wordpress.com/

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s