cerita

Dongeng snow white and the huntsman dalam bahasa Bosnia

Dongeng snow white and the huntsman dalam bahasa Bosnia

Nekada davno živeo je jedan lijep princeza sa fer kože i plave oči. Ona je bila toliko fer da je bila pod nazivom Snow White. Majka joj je umrla kada Snow White je bio beba i njen otac ponovo oženio. Ova kraljica je bila veoma lepa, ali ona je i vrlo okrutan.

Zli maćeha želeo da bude najljepši dama u kraljevstvu, a ona bi se često pitaju nju magija ogledalo, “Mirror! Ogledalo na zidu! Ko je najljepša od svih njih? “I magija ogledalo bi rekao:” Vi ste, Vaše veličanstvo! “Ali jedan dan, ogledalo je odgovorio:” Snjeguljica je najljepša od svih njih! “Zli kraljica bila jako ljuta i ljubomoran na Snow White. Ona je naredio joj lovac da Snow White u šumu i ubiti. “Želim da se vrati njeno srce”, naredio je. Ali, kada je lovac postignut šumu sa Snow White, on se na nju sažalio i postavljen je osloboditi. Ubio je jelena i uzeo svoje srce na zle kraljice i rekao joj da je ubio Snow White. Snow White lutao u šumi cijelu noć, plače.

Kada je bio dan, ona je došla u mali vikendice i ušli unutra. Nije bilo nikoga, ali je našla sedam ploče na stolu i sedam sitne kreveta u spavaćoj sobi. Ona kuhana divna jela i očistiti kuću i umorni, konačno spavao na jednoj od sitnih kreveta. Noću, sedam patuljaka koji su živjeli u vikendici došao kući i pronašao Snow White spavanje. Kada se probudila i rekao im svoju priču, sedam patuljaka je pitao da ostane s njima. Kada su patuljci bili odsutni, Snow White bi ukusna jela za njih. Patuljci su je voleli i brinuli za nju. Svako jutro, kada su napustili kuću, oni su je naloženo da nikada ne otvoriti vrata strancima.

U međuvremenu, u palači, zle kraljice pitao, “Mirror! Ogledalo na Ko je najljepša od njih.

Ogledalo je odgovorio, White je najljepša od svih njih! Ona živi sa sedam patuljaka u šumi! “Zli maćeha je bio besan. Ona je, zapravo, vestica znao kako napraviti čarobne napitke. Ona je sada napravio otrovni napitak i pao sjajnu crvenu jabuku u nju. Onda je maskiran sebe kao stara seljanka i otišao u šumu sa jabuke. Ona je pokucao na vikendice vrata i rekao: “Pretty little dijete! Pusti me unutra! Vidi što imam za tebe! “White je rekao:” Žao mi je, starica, ne mogu te pustiti unutra! Sedam patuljaka su mi rekli da ne pričam sa strancima! “Ali onda, Snow White vidio sjajne crvene jabuke, i otvorio vrata. Zli vještica joj je ponudio jabuku i kada je uzeo zalogaj loš Snow White je pao u dubok san. Zli maćeha vratio u palatu i pitao ogledalo, “Mirror! Ogledalo na zidu! Ko je najljepša od svih njih? “, Odgovorio je ogledalo,” Ti si, Vaše Veličanstvo! “, A ona je bila jako sretna.

Kada je sedam patuljaka došao kući da Snjeguljica leži na podu, da su veoma uznemireni. Oni plakala cijelu noć, a zatim izgradio staklenom kovčegu za Snow White. Držali su kovčeg ispred vikendice. Jednog dana, princ će pored vikendice i vidio Snjeguljica leži u kovčegu. On je rekao da je patuljaka, “Moja! Moja! Ona je tako lijepa! Ja bih da je poljubim! “I on je učinio. Odmah, Snow White otvorila oči. Ponovo je bio živ! Princ i sedam patuljaka su bili vrlo sretni. Princ oženio Snjeguljica i odveo u svoju palaču i živjeli sretno do kraja života.

Artikel ini Aku persembahkan untuk ;

https://qncjellygamatasliterbaik.wordpress.com/

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s